+599 96657276 info@duikenincuracao.nl Caracasbaaiweg 280, Eden Mall, Curaçao

Opleidingen

Van Try Dive tot en met Divemaster inclusief diverse PADI Specialties, Julien neemt je mee in de prachtige onderwaterwereld van Curaçao. Er wordt alleen in kleine groepen gedoken (max. 4 personen) maar tegen een geringe meerprijs behoort privé les tevens tot de mogelijkheden.

Dagelijks kan je met ons duiken

Vraag naar de mogelijkheden. Wij kijken naar je uit!

Onze opleidingen

Van Try Dive tot en met Divemaster inclusief diverse PADI Specialties, Julien neemt je mee in de prachtige onderwaterwereld van Curaçao.

Er wordt alleen in kleine groepen gedoken maar tegen een geringe meerprijs behoort privé les tevens tot de mogelijkheden. We maken gebruik van een handige e-learning module waardoor je thuis of in het vliegtuig alvast de theorie bestudeert. Hiermee bespaar je veel tijd op Curaçao. 

Hiervoor werken we nauw samen met Duikcentrum Leonardo in Leeuwarden [www.duikcentrumleonardo.nl]. Bij Duikcentrum Leonardo is het tevens mogelijk voorafgaand aan de reis de zwembad duiken te doen. Op Curaçao maak je dan alleen nog de Open Water duiken. Julien informeert je graag!

De theorie leren

Het is mogelijk om de theorie online te doen. Zelfs het theorie examen kan vanuit huis worden gedaan. We helpen je graag te water.

Een overzicht van onze cursussen
 • Discover Scuba Dive (Try Dive) | EUR 85
 • PADI Open Water Diver Course | EUR 425
 • PADI Advanced Open Water | EUR 375
 • PADI Rescue Diver | EUR 595
 • PADI Divemaster | EUR 1250
 • PADI Specialties | v.a. EUR 250 
Discover Scuba Dive (Try Dive) | EUR 85

Een PADI Try Dive is een ca 2 1/2 durend programma waarbij Julien je meeneemt naar een van de populairste duikplekken van Curaçao. Na het invullen van een medische vragenlijst, een korte briefing en het passen van de duikuitrusting gaan we het water in. In ondiep water doen we enkele oefeningen, daarna gaan we een fundive maken. Neem gerust je familie en/of vrienden mee. Snorkel uitrusting voor hen wordt eventueel gratis ter beschikking gesteld.

Bij een Try Dive maken we de eerste duik van een PADI Open Water cursus. Deze bestaat uit totaal 5 duiken. Indien je na de Try Dive besluit hiermee verder te gaan worden de reeds betaalde kosten volledig met het cursusgeld verrekend. Deelname kan vanaf 10 jaar.

PADI Open Water Diver Course | EUR 425

Heb je altijd al willen leren duiken, ongeëvenaarde avonturen willen beleven en zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dan begint het voor jou hier. Haal je duikbrevet met de PADI Open Water Diver-cursus – ’s werelds populairste en meest erkende duikcursus. Miljoenen mensen voor jou hebben al door deze cursus leren duiken en de wonderen van de onderwaterwereld ontdekt.
Om je in te kunnen schrijven voor de PADI Open Water Diver-cursus (of Junior Open Water Diver-cursus) moet je ten minste 10 jaar oud zijn. Je moet voldoende zwemvaardig zijn en een goede, lichamelijke conditie hebben. Eerdere ervaring met duiken is niet verplicht.

De PADI Open Water Diver-cursus bestaat uit drie hoofdonderdelen:

 • Theorie (zelfstudie) om de basisbeginselen van het duiken te leren begrijpen
 • Beschutwaterduiken om de basisduikvaardigheden aan te leren
 • Buitenwaterduiken waar je de vaardigheden echt in de praktijk gaat brengen en ontdekken!

Met je PADI Open Water certificaat mag je zelfstandig met je buddy duiken tot een maximale diepte van 18 meter (Junior Open Water 12 meter).

In tegenstelling tot grotere duikscholen op het eiland kun je bij Julien de cursus op eigen tempo doen. Het is niet noodzakelijk op achtereenvolgende dagen de cursus te volgen.

PADI Advanced Open Water | EUR 375

Zin in een nieuwe uitdaging om de Open Water Diver duikvaardigheden te vergroten waaronder het perfect navigeren en diepe duiken? Haal bij Julien (eventueel binnen 2 dagen) het PADI Advanced Open Water Diver brevet.
Dit PADI brevet is wereldwijd erkend en je mag dan duiken maken met een buddy die een gelijkwaardig of hoger brevet heeft tot een diepte van maximaal 30 meter. Junior PADI Advanced Open Water Divers tot maximaal 21 meter.

De PADI Advanced Open Water Diver cursus bestaat uit verschillende modules:

 • (online)theoriemodule
 • 5 adventureduiken

De theorie is bedoeld om de benodigde theoretische kennis te leren die nodig is voor de vijftal adventure duiken. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om zo de kennis te leren beheersen. De herhalingsvragen worden tijdens de cursus besproken en gelden als theorie-examen. De vijftal adventure duiken worden in overleg ingepland. Met als afsluiting 2 mooie duiken op het Oostpunt van Curcacao! De grootste koralen en sponzen zijn hier te vinden. Ook heb je hier het meeste kans op groot onderwater leven zoals de verpleegsterhaai.

PADI Rescue Diver | EUR 595

De PADI Rescue Diver-cursus bereidt je voor op het omgaan met duiknoodgevallen, zowel de ernstige als de minder ernstige, door verschillende technieken toe te passen. Aan de hand van theorie en reddingsoefeningen leer je waar je op moet letten en hoe je daar op moet reageren. Tijdens de reddingsscenario’s pas je je kennis en vaardigheden toe. Bij de rescue cursus is ook de EFR cursus inbegrepen. 

Aangezien de vraag naar deze cursus in verhouding tot de voorgaande cursussen aanzienlijk lager is adviseren we voor nadere info en tijdslijnen eerst contact met Julien op te nemen.

PADI Divemaster | EUR 1250

De PADI Divemaster-cursus is je eerste brevet op het niveau van duikprofessional. Door samen te werken met een PADI-instructeur scherp je je duikvaardigheden aan. Zo leer je moeiteloos te zweven en verfijn je je reddingsvaardigheden zodat je eenvoudig op algemene problemen kunt anticiperen en deze kunt oplossen. Je doet duikkennis en managementvaardigheden op, en je leert toezicht houden waardoor je een voorbeeld wordt duikers om je heen.

Aangezien de vraag naar deze cursus in verhouding tot de voorgaande cursussen aanzienlijk lager is adviseren we voor nadere info en tijdslijnen eerst contact met Julien op te nemen.

PADI Specialties | v.a. EUR 250

Bij Duiken in Curaçao draait alles om avontuur en duiken.

Als duiker stop je nooit met leren, wij bieden meer dan 15 PADI-specialiteiten om je educatie en avontuur voort te zetten, afhankelijk van jouw interesse.

PADI Specialty-cursussen – velen nu beschikbaar via een gemakkelijke e-learning module – geven je de tools om je duikvaardigheden te verbeteren – diepduiken, nitrox, fotografie, videografie, nachtduiken, wrakduiken, sidemount, perfect uittrimmen en vele andere.

Zoals je leest zijn er genoeg specialties om uit te kiezen. Neem contact op met Julien om jou wensen te bespreken.

schildpad in open zee