+599 96657276 info@duikenincuracao.nl Caracasbaaiweg 280, Eden Mall, Curaçao

Over de duikschool

diver coral reef

Onze kleinschalige maar moderne duikschool is gevestigd bij de OLA Shop in Eden Mall aan de Caracasbaaiweg. centraal gelegen tussen Mambo Beach en Jan Thiel Beach.

We ontvangen je bij de shop in een relaxte sfeer. Beschik je niet over eigen vervoer dan halen en brengen we je. Vaste tijdschema’s zoals de grotere duikscholen hanteren kennen wij niet.

In principe kan op iedere dag van de week op ieder gewenst tijdstip worden gedoken of met een cursus worden aangevangen. In principe rijd je na de briefing vanuit de duikschool mee in onze  bus naar een van de tientallen duiklocaties. Mocht je na de duik op de locatie willen blijven dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt dan met eigen vervoer achter ons aan rijden. Liever gezellig als gezin in je eigen vakantiehuis de theorie bespreken en/of het theorie examen maken? Geen probleem, met Julien is alles bespreekbaar.

Ga mee op avontuur!

Mooiste plekken

Superior Producer

Double Reef

Tugboat

Porto Marie

Marie Pampoen

EQUIPMENT

Bauer Compressor

Onze duikschool beschikt over een eigen modern vulstation. Met onze Bauer Compressor kunnen 4 tanks tegelijkertijd worden gevuld vanuit zowel 2 grote buffertanks als de compressor zelf. De compressor beschikt over een extra groot filter die periodiek vervangen wordt. Schone ademlucht is daarmee gegarandeerd. We vullen ook voor duikers die over een eigen tank beschikken. De datum van de laatste Pressuretest wordt daarbij altijd gecontroleerd. Deze dient binnen de gestelde 5-jaarstermijn te vallen.

Tanks

Al onze tanks worden periodiek gekeurd. We beschikken zowel over 12- als 10 en ook 7 liter tanks. Met name bij kinderen gebruiken we bij voorkeur de (lichtere) 7 of 10 liter tanks. De 12 en 7 liter tanks zijn zowel geschikt voor DIN als Yoke regulators door de verwijderbare insert. De 10 liter tank kan eventueel ook voor DIN regulators worden gebruikt door een beschikbare adapter.

duiken-in-curacao-regulators

Diverse merken

Regulators

We maken gebruik van regulators van de merken Scubapro, Apeks en Mares. Topstuk is de Scubapro MK21 met S600 als tweede trap. Ervaar het duiken met een van de beste regulators die er in de markt te verkrijgen zijn. Regulators zijn beschikbaar in zowel DIN als Yoke uitvoering. In de lessen kan hiermee duidelijk zichtbaar het verschil worden uitgelegd. Manometers zijn er in zowel PSI als BAR variant. Al onze regulators worden periodiek door de desbetreffende dealer vakkundig geserviced. Nimmer zal er op onderhoud worden bezuinigd!

Trimvesten

Al onze trimvesten van Tusa en Scubapro zijn zo goed als nieuw en beschikken over geïntegreerde loodpockets. Voor de uitloding wordt gebruik gemaakt van soft- in plaats van hard lood.

Maskers

Een (vaak goedkoop) slecht zittend masker kan een duik flink bederven. Om die reden duik je bij ons met een masker met dezelfde kwaliteit als waarmee de instructeur duikt. De ‘TUSA Intega’ is een masker met een perfecte pasvorm en ziet er in de diverse beschikbare kleuren ook nog eens cool uit!

Blauwe zee

Wetsuits

De temperatuur van de Curaçaose wateren varieert van circa 25 graden in februari tot soms 30 graden in september. Waarbij voor sommigen een 2,5mm shorty bij 25 graden watertemperatuur voldoende kan zijn kan dat voor een ander na 20 muniten koukleumen worden. Om die reden beschikken we tevens over Mares Thermoguards die onder de shorty kan worden gedragen en zelfs longsuits. We zijn van mening dat een duik nooit voortijdig afgebroken mag worden doordat het te koud was.

Schoentjes/vinnen

Vrijwel alle duikspots in Curaçao zijn goed toegankelijk. Doordat er vaak wel over kiezels dan wel stenen moet worden gelopen (niet prettig op blote voeten en een zware duikuitrusting op de rug) gebruiken we duikschoentjes met open hiel vinnen.

Schildpadden

Duiklampen

De duiklampen zijn van het merk Scubapro Nova 700 en Nova720. Beschikbaar is zowel ‘narrow’ als ‘wide’ uitvoering. Tijdens een advanced nachtduik kan het verschil tussen deze twee lampen goed worden gedemonstreerd. Deze kwaliteitslampen van Scubapro met een sterkte van minimaal 700 lumen maken je nachtduik in Curaçao tot een ware belevenis.

Duikcomputers

De Mares Puck duikcomputer vertelt je onder water alles wat je wilt weten. Diepte, Duiktijd, Non decompressie limiet etc. Tijdens de Padi Open Water cursus leren we je hoe de computer te gebruiken. Uitleg daarvan doen we tevens aan de hand van de ‘good old’ RDP tabel.

Kompas

De Suunto SK-8 (pols) kompas is volgens velen het beste kompas dat er te koop is.

Hygiëne

Een grondige spoeling van alle duikmaterialen wordt nooit overgeslagen. Een scheutje Dettol in het spoelwater houdt daarbij alles fris en hygiënisch. Tijdens de Open Water cursus leren we je alle duikmaterialen op de juiste manier te spoelen.

huur een set!

Ook voor het huren van  een volledige duikuitrusting ben je bij Duiken in Curacao aan het juiste adres.

Wij gaan graag een stapje verder dan de meeste duikscholen, bij ons hoef je de set niet op te halen en elke dag langs te komen om volle tanks te halen. Wij bezorgen de set in de ochtend bij je vakantieadres en eind van de dag wordt de set weer opgehaald, of de lege tanks verwisseld voor volle. Beschik je zelf (deels) over uitrusting dan kun je natuurlijk ook afzonderlijke items huren.

EUR NAF
masker/snorkel/vinnen 15 30
trimvest 10 20
ademautomaat 15 30
wetsuit 10 20
duikcomputer 10 20
tank/lood 15 30
Volledige duikset + 1 tank 50 100
Volledige duikset + 2 tanks 60 120
GoPro Hero 10 inclusief rood filter 25 50
*minimale huur periode 2 dagen
*Voor duikers die bij Julien het brevet behaald hebben krijgen 20% korting op de volledige duikset prijs
duiken-in-curacao-rots