+599 96657276 info@duikenincuracao.nl Caracasbaaiweg 280, Eden Mall, Curaçao

Zwembad of zee?

In de Padi Open Water cursus wordt veel aandacht besteed aan de zogenaamde ‘skills’. Oftewel, hoe te handelen in situaties als zich een probleem voor doet.

zwebad of zee

In Nederland worden deze skills vrijwel altijd in het zwembad geoefend en om die reden ‘zwembadduiken’ genoemd. Over meerdere avonden worden deze zwembadduiken uitgesmeerd. Op Curaçao worden de skills vrijwel altijd meteen in de zee gedaan omdat de condities (beschut water en perfect zicht) vergelijkbaar zijn met de condities in een zwembad. Niet op alle tropische bestemmingen wordt meteen de zee in gedoken. Op plekken waar de duikstekken vrijwel alleen met een boot kunnen worden bereikt bereikt (bijv Koh tao, Thailand) worden de skills ook eerst in het zwembad geoefend.

Wij zijn een groot voorstander om meteen de zee in te stappen, de condities op vele duikstekken op Curaçao lenen zich daar perfect voor. Dit geldt tevens voor een Padi introduik. Ook die maken we direct in de kristalheldere zee. Het is toch veel leuker om meteen tussen de vissen te zwemmen in plaats van tegels te tellen?
Voor degenen die een eerste duik in de oceaan toch net iets te spannend vinden beschikken we zelf over een tweetal zwembaden. In super comfortabele omstandigheden kan dan op eigen tempo worden ervaren hoe het voelt om onder water te ademen. Aan ons dan de uitdaging om je daarna zo enthousiast te maken dat je zo snel mogelijk de zee in wilt duiken!
duiken in curacao Jacob
auto rijden op curacao
zwebad of zee header